06-10171835 info@customvince.com

Illustrations

 “Illustraties zijn krachtige beelden die op zich zelf kunnen staan of je verhaal visueel versterken.”

ILLUSTRATIES ONDERSTEUNEN JE VERHAAL

Illustraties 

“Illustraties zijn elementen die vaak gebruikt worden om een bepaald doel te ondersteunen.”

Door illustraties toe te passen In je websites, gedrukte en digitale media, video’s, E-learning en apps kun je zonder tekst ondersteuning geven aan hetgeen je wilt uitdragen. 
Het levert een snelle en heldere manier van communicatie op. Ook kan je met illustraties perfect de sfeer neerzetten die jij wilt uitstralen.

 

 

Tip:
Heb je vragen of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen (be)tekenen?

logo huisstijl corporate identity

CUSTOMVINCE GEBRUIKT VERSCHILLENDE TECHNIEKEN

Vector graphics 

“Vector graphics zijn afbeeldingen die gemaakt zijn met vector tekensoftware. Een belangrijk kenmerk is dat deze afbeeldingen schaalbaar (aanpasbaar in grootte) zijn, zonder dat er kwaliteitsverlies optreed.

Het is moeilijker om zachte overgangen te maken in vector graphics. Een vector is gemakkelijk te herkennen door de duidelijke vormen, contouren en definities

logo huisstijl corporate identity

Freehand digital illustrations

“Digitale illustraties uit de vrije hand worden gemaakt met tekensoftware op rasterbasis. Het canvas bestaat dus uit een raster dat digitaal wordt ingekleurd met pixels. Hoe fijner het raster, des te hoger de resolutie en des te scherper de illustratie.”

Een nadeel van deze techniek is dat je deze illustratie niet meer kan vergroten zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Dit type illustratie lijkt meer op de traditionele technieken met vloeiende kleur-, licht- en schaduwovergangen, fijne details en complexe voor- en achtergronden.

logo huisstijl corporate identity

Tekeningen

“Schetsen met potlood vormt veelal de basis van veel verschillende soorten ontwerpen en ideeën. Als de ruwe schets staat, dan kun je een tekening aanzetten met arceringen, zachte schaduwen, scherpe lijnen en nauwkeurige lijnen.”

Door potloden met verschillende hardheid te gebruiken, kun je spelen met lichte en donkere monochrome lijnen. 

Door het gebruik van andere materialen, zoals kleuren (aquarel-) potloden, (aquarel-) verf, pastel krijt, fineliners kunnen er accenten en kleur worden aangebracht in de tekening.

logo huisstijl corporate identity

Aquarellen

De basis van een aquarel is een combinatie van papier, water en aquarelverf. Door verschillend te doseren met de hoeveelheid water, die je mengt met de verf, creëer je verschillende nuances in kleur en transparantie. Een aquarel heeft vaak lichte, zachte kleuren.”

 

logo huisstijl corporate identity