06-10171835 info@customvince.com

Music Production

“Muziek is een krachtig communicatiemiddel, het is een universele taal die we allemaal spreken.”

Home studio

“Door gebruik te maken van onze passie voor muziek, muzikaliteit en creativiteit maken we originele sound design en muziek producties.”

Customvince heeft de beschikking over een semi-professionele home studio. Een kleine ruimte die behandeld is met geluidsreducerend materiaal om de akoestiek te verbeteren. Daarin staat een op maat gemaakt studiomeubel met aanverwante randapparatuur. Het hart is de PC, waar de Daw software (Cubase 10 Professional) met virtuele instrumenten op draait.


Customvince maakt muziek voor diverse toepassingen:

– luister |dans muziek
– sound design voor logo animatie
– achtergrond muziek voor video
– etc.

Tip:
Heb je vragen of ben je benieuwd wat voor sound bij jouw project past?

logo huisstijl corporate identity

MUSIC PRODUCTION HISTORY

Analoge opnames, het begin

Customvince begon met opnames van eigen geschreven muziek (akoestische gitaar en zang) op het analoge cassettebandje. Dat waren in het begin one take stereo-opnames met microfoon. Ook was er de mogelijkheid om te dubben. Tijdens de opname werd er dan een  tweede cassette afgespeeld, zodat je het aantal instrumenten kon opbouwen.

Later werden het multitrack opnames op een 4 sporen cassetterecorder. Met randapparatuur, zoals een mixer, compressor en effecten werd het op te nemen signaal van de instrumenten aangepast en geoptimaliseerd. De elektrische gitaar, zang, keyboard en analoge synthesizers kregen daardoor een mooier geluid.

Digital sequenser, jaren '90

Het digital music workstation deed zijn intrede, een synthesizer met een 16 sporen sequencer die de MIDI data van de gespeelde noten kon opnemen en afspelen. Met de synthesizer (xp-50 Roland) kon je tal van geluiden zelf vormen en zo instrumenten na bootsen.

Al die instrumenten samen vormde een virtuele band waarmee complete nummers werden gemaakt. De opgenomen MIDI data werd weggeschreven op een diskette zodat je meerdere gemaakte nummers kon bewaren.

Harddisk recording, jaren '00

Later kreeg Customvince de beschikking over een 16 sporen harddisk recorder (Boss BR-1600cd) met ingebouwde effect processors. Daar mee werden opnames gemaakt van eigen nummers en van verschillende bandjes waaronder de band Occurence. De opnames werden gemixt, gemasterd en tot CD gebrand.