06-10171835 info@customvince.com

NIEUW LOGO | HUISSTIJL VOOR BAKKERSWINKEL IN KINDERDIJK

Tekst: Customvince

01/03/2023

Nieuw logo en huisstijl voor ‘Ons Dagelijks Brood’.

In februari 2022 is Bakkerswinkel ‘Ons Dagelijks Brood’ in het oer-Hollandse Kinderdijk geopend (Voorheen Bakker Stam). Het is de enige winkel in Kinderdijk en wordt door een intensieve samenwerking van een aantal betrokken mensen in stand gehouden. Ze willen de winkel laten bestaan om de sociale cohesie in het dorp te behouden. “Mensen kopen niet zozeer brood, maar zijn op zoek naar contact, informatie-uitwisseling en aandacht voor elkaar.” Aldus Peter Paul Klapwijk. Tevens is het de ideale plek voor vele toeristen die de Molens van Kinderdijk bezoeken. Ze kunnen er onder het genot van een lekke kop koffie gezellig even zitten en kennis maken met overheerlijke Hollandse lekkernijen.

Tijdelijk Logo
Net voor de opening van de winkel kreeg ik de opdracht om even snel een ‘tijdelijk’ logo te maken, zodat ze iets hadden om zich mee te kunnen presenteren. Om professioneel over te komen is het van groot belang dat je goed weet welke sfeer, stijl en kleuren passen bij jouw merk. Deze moet je verwerken in je logo en huisstijl zodat je de juiste klanten aantrekt.

Nieuw Logo en Huisstijl
Nu is het dan zover. Het nieuwe LOGO en HUISSTIJL voor de bakkerswinkel zijn gereed!
– Het logo is een embleemlogo opgebouwd uit illustraties en tekst.
– De huisstijl bestaat uit verschillende onderdelen. Er is gebruik gemaakt van lettertypes, vormgeving, kleuren, vormelementen illustraties en beelden (fotografie).

Het is een mix van verschillende stijlen. Het is een combi van nostalgie met een moderne frisse uitstraling. De bruine kleur voor nostalgie en het oranje voor het Nederlandse. Het gebruik van beide kleuren maakt het weer een beetje Retro.  Om de Hollandse sfeer te benadrukken wordt de Nederlandse driekleur gebruikt.

Huisstijlgids
Ik heb ook een uitgebreide HUISSTIJLGIDS gemaakt voor de bakkerswinkel. In die gids staan alle kenmerken van de huisstijl.  Als ‘Ons Dagelijks Brood’ reclame-uitingen wil laten maken kunnen ze deze huisstijlgids als leidraad gebruiken. Zo zorg je ervoor dat de huisstijl consistent gebruikt gaat worden wat belangrijk is voor de herkenbaarheid.

 

 Wil je jouw bedrijf of vereniging professioneel on- en offline presenteren?
Neem dan hier contact met mij op. Ik help je graag!


Heb je trek in Hollandse lekkernijen? Bezoek dan bakkerswinkel ‘Ons Dagelijks Brood’ in Kinderdijk!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Andere gerelateerde blogposts: